Klemen Lampič skupaj s preostalimi tekmovalci v oddaji MasterChef zadnje tedne na veliko mami naše brbončice. Da rad kuha, je jasno. Da obvlada, tudi. Za Zvezde pa nam je zaupal recept za svojo prepoznavno lava tortico, za katero je potreboval kar nekaj časa, da jo je izpopolnil. Če vam omenjena sladica ne uspe v prvo, ne obupajte. Niti Klemnu ni, a je zdaj še kako vesel, da je vztrajal in poskušal ponovno, da je dosegel popolnost okusa in videza te sladke pregrehe.
Lava tortica
Sestavine:
120 g temne čokolade
110 g masla
80 g sladkorja
10 g vaniljevega sladkorja
3 jajca
60 g moke
Priprava:
Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado v gladko glazuro. Primešamo sladkor in vaniljev sladkor, da se popolnoma stopita. Umešamo tri jajca (vsako posebej). Na koncu v pripravljeno zmes presejemo še moko. Posodice premera 9 centimetrov dobro namastimo. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 11 minut.