Zanimivosti

Pečeni piščanec z ovseno skorjico za božansko kosilo

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
9. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

Revija Zarja
Piščanec s skorjico.

Pečeni piščanec z ovseno skorjico

Za 6 oseb

Priprava: 90 minut

Sestavine: 1 strok česna, 1 rdeč feferon, 3 žlice sojine omake, 2 žlici medu, 6 piščančjih zrezkov po 250 g, ½ šopka peteršilja, 4 žlice na drobno mletih ovsenih kosmičev, 80 g masla, 1 jajce, sol, poper, maščoba za pekač.

Priprava: Česen olupimo in pretlačimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo sojino omako, česen, feferon in med. S to mešanico namažemo meso in ga pustimo eno uro v marinadi. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Dodamo kosmiče, maslo in jajce, sol in poper. Meso položimo v namaščen pekač ter obložimo z mešanico iz kosmičev, masla in jajca. Pokrijemo s folijo in pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut. Ponudimo s pečenim krompirjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 14, 2. 4. 2019.