Piščančji zvitki s špinačo
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 250 g špinače, 1 šalotka, 1 žlica smetane, sol, poper, 1 žlička škroba, 3 žlice čiste zelenjavne juhe, sol, poper, 400 g piščančjih prsi brez kože, 3 žlice olja, 1 žlička karija v prahu, 2 paradižnika, 1 glavica ledenke (150 g), 4 tortilje (premer 19 cm).
Priprava: Špinačo splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in blanširamo v vreli slani vodi. Ko oveni, vodo odlijemo, špinačo pa stresemo na cedilo in pritisnemo, da čim več vode odteče. Potem jo na drobno zrežemo. Šalotko olupimo, sesekljamo in v ponvi prepražimo. Dodamo špinačo, smetano, sol, poper. V juhi stopimo škrob in prilijemo špinači. Mešamo dve minuti, odstavimo z ognja in stresemo v skodelico. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke. Na vročem olju jih spečemo, solimo, popramo, začinimo s karijem. Stresemo iz ponve in počakamo, da se ohladijo. Paradižnik umijemo in narežemo na rezine. Solato razdelimo na liste, umijemo, osušimo. Tortilje segrejemo, jih namažemo s špinačo, obložimo z mesom, paradižnikom in solato. Tesno zvijemo v zvitke, jih razpolovimo, zavijemo v papir in prevežemo z vrvico.