Zanimivosti

Slastno! Piščančji zvitki s špinačo

M. O. Ž., Zarja
28. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Mlado špinačo je moč pripraviti na različne načine in z njo popestriti številne jedi. To zelenjavo, polno obetov sončne pomladi, lahko uživamo presno, v solati, ali pa jo na hitro pokuhamo in vključimo v nadeve, polpete, slane kolačke. Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je nepogrešljiva sestavina številnih diet.

Revija Zarja
Piščančji zvitki

Piščančji zvitki s špinačo

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 250 g špinače, 1 šalotka, 1 žlica smetane, sol, poper, 1 žlička škroba, 3 žlice čiste zelenjavne juhe, sol, poper, 400 g piščančjih prsi brez kože, 3 žlice olja, 1 žlička karija v prahu, 2 paradižnika, 1 glavica ledenke (150 g), 4 tortilje (premer 19 cm).

Priprava: Špinačo splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in blanširamo v vreli slani vodi. Ko oveni, vodo odlijemo, špinačo pa stresemo na cedilo in pritisnemo, da čim več vode odteče. Potem jo na drobno zrežemo. Šalotko olupimo, sesekljamo in v ponvi prepražimo. Dodamo špinačo, smetano, sol, poper. V juhi stopimo škrob in prilijemo špinači. Mešamo dve minuti, odstavimo z ognja in stresemo v skodelico. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke. Na vročem olju jih spečemo, solimo, popramo, začinimo s karijem. Stresemo iz ponve in počakamo, da se ohladijo. Paradižnik umijemo in narežemo na rezine. Solato razdelimo na liste, umijemo, osušimo. Tortilje segrejemo, jih namažemo s špinačo, obložimo z mesom, paradižnikom in solato. Tesno zvijemo v zvitke, jih razpolovimo, zavijemo v papir in prevežemo z vrvico.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.