Ker je eden najslavnejših slovenskih očetov, Cool fotr Jani Jugovic, po izobrazbi kuhar, mu je še posebno toplo pri srcu, ko opazuje izvoljenko Tejo in otroke, kako uživajo v njegovi hrani. »Doma najpogosteje kuham jaz, pa ne zato, ker Teja ne bi znala ali hotela, temveč ker je tako bolj praktično – zaradi svojih izkušenj sem v kuhinji hitrejši in okretnejši, pa še rad jih razvajam.«
Zaradi kuharskega podjetja, ki ga imata s Tejo, je Jani vajen kuhati v družbi, saj vodi različne kuharske tečaje in izobraževanja. Pa tudi doma nima velikokrat privilegija, da je v kuhinji sam, med kuharskimi vragolijami se mu namreč vse raje pridružijo tudi otroci. Sicer pa se na njihovem družinskem meniju velikokrat znajdejo kruhki, s katerimi je njegova Teja obsedena. Recept za »najboljše kruhke na svetu« je delil tudi z bralci Zvezd.
Sestavine:
Za testo:
250 g bele moke
50 g ostre moke
1 dl hladne vode
1 dl mleka (sobna temperatura)
½ vrečke suhega kvasa
½ čajne žličke soli
1 ščep sladkorja
½ dl olivnega olja
Za nadev:
100 g paradižnikove passate
ribana mocarela
suha salama
Priprava:
V mleko vmešajte kvas, sladkor in žličko bele moke ter pustite na sobni temperaturi 30 minut. Obe moki zmešajte, dodajte kvasni nastavek, premešajte in pustite stati na sobni temperaturi 15 minut. Vmešajte vse preostale sestavine za testo in zamesite. Pokrijte z mokro krpo in pustite na sobni temperaturi 20 minut. Oblikujte 100-gramske hlebčke, pokrijte z mokro krpo in postavite čez noč v hladilnik. Testo naslednji dan vzemite iz hladilnika ter pustite stati 30 minut. Hlebčke razvaljajte, nadevajte in zavijte v kruhke. Pecite 25 minut na 210 stopinjah Celzija in postrezite.