Sestavine:
· 310 g pšenične moke
· 1 žlica pecilnega praška
· 1 žlička sode bikarbone
· ½ žličke soli
· 110 g masla (stopljeno in ohlajeno)
· 200 g sladkorja
· 2 jajci
· 245 g pinjenca
· 1 žlica vaniljine arome
· 300 g čokoladnih solzic
Priprava:
Pečico segrejte na 220 °C in v pekač za mafine vstavite papirnate modelčke (pekač namastite, če nimate modelčkov, lahko pa si pomagate s papirjem za peko, in sicer tako, da papir narežete na trakove in v vsako jamico vstavite dva trakova, pravokotno postavljena; tako boste mafine preprosto dvignili).
V posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, čokoladne solzice.
V drugi posodi z metlico zmešajte stopljeno maslo, sladkor, jajca, pinjenec in vaniljo. Postopoma dodajajte mešanico s suhimi sestavinami (pazite, da ne boste predolgo mešali, le toliko, da se sestavine med seboj lepo povežejo in navlažijo).
Maso vlijte v pripravljene modelčke (to boste najlažje naredili z žlico, ki se uporablja za izdelovanje sladolednih kepic). Modelčke napolnite do polovice, saj bo masa narasla.
Mafine pecite 5 minut pri 220 °C, nato temperaturo zmanjšajte na 190 °C in jih pecite še približno 13 minut.
Pustite, da se malo ohladijo (5–10 minut) in jih nato pustno dekorirajte.
Najboljši so sveži, še rahlo topli. Hranite jih v neprodušno zaprti posodi (3 dni). Dober tek!