Spomladanska solata
20 minut
Sestavine za 2 osebi

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1 šop špargljev
2 skodelici zelenega zelja
1 skodelica nastrgane redkve
1/2 skodelice grobo sesekljane redkvice
1 skodelica na tanko narezane rdeče čebule
1 skodelica graha
3 žlice oljčnega olja
2 žlici svežega limoninega soka
2 žlici medu
1 1/2 žlice riževega kisa
1/2 žlička soli
1/4 žličke sveže mletega črnega popra
1/2 žlička drobno narezanega semena navadnega komarčka
100 g japonskih kodrastih rezancev
škampovi repki
Priprava
Šparglje narežemo na koščke in jih v kozici prevremo v slani vodi. Kuhamo jih okoli 3 minute. Nato jih stresemo v hladno skledo.
Škampove repke začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo škampove repke od 2 do 3 minute, nato jih obrnemo in popečemo še po drugi strani.
Zelje, redkev, redkvice, rdečo čebulo in grah premešamo med seboj in začinimo z oljem, limoninim sokom, medom in kisom. Dodamo sol, črni poper ter semena komarčka. Premešamo z metlico. Dodamo šparglje, rezance in škampove repke.