Zanimivosti

Na žlico: enolončnica s polžki

Revija Maja
16. 3. 2019, 16.01
Deli članek:

Kadar se nam mudi s kosilom, so testenine vedno prava izbira. Skuhamo jih v nekaj minutah, s pravo omako pa so vedno zmagovalna kombinacija.

Revija Maja
Enolončnica s polžki

Enolončnica s polžki 

45 minut

Sestavine za 4 osebe
300 g polžkov
300 g belega puranjega mesa
3 do 4 žlice sojine omake
1 žlička paprike v prahu
poper
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 por
200 g šampinjonov
2 žlici olja
1 l piščančje juhe

Priprava
Polžke skuhamo. Meso narežemo na koščke in jih začinimo s sojino omako, papriko v prahu in poprom.

Papriko narežemo na koščke, por na obročke. Gobe očistimo in po želji narežemo na koščke.

Na vročem olju popražimo meso. Dodamo papriko, por in gobe ter vse dušimo. Zalijemo z juho, zavremo in pokrito dušimo 15 minut.

Dodamo polžke, pregrejemo, začinimo in postrežemo. 

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.