Zanimivosti

Za prste obliznit': brancin v soli

M. O. Ž., Zarja
15. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Brancina pečemo zakopanega v soli, ki ščiti površino ribe pred direktno toploto, zato se brancin lepo in enakomerno speče. Tako ostane ribje meso sočno.

Revija Zarja
Brancin v soli

Brancin v soli

Za 4 osebe

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Priprava: 50 minut

Sestavine: 1 velik očiščen brancin (2–3 kg), 2 kg grobo mlete morske soli, 1 janežev gomolj, 1 steblo zelene, 2 stroka česna, 1 vejica timijana, 2 lovorova lista, 1 beljak, 1 žlica olivnega olja.

Priprava: Brancin splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Janež in zeleno narežemo na večje kose. Česen olupimo in sesekljamo, timijan osmukamo. Koščke janeža in zelene zmešamo s česnom, timijanom, lovorom in olivnim oljem. Z mešanico napolnimo ribji trebuh. V posodici zmešamo sol z beljakom. Na dno pekača položimo alufolijo in stresemo polovico soli z beljakom. Nanjo položimo ribo in jo obložimo s preostalo soljo. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeno ribo vzamemo iz pečice, razbijemo solni oklep in postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 10, 5. 3. 2019.

Zanimivosti

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok