Zanimivosti

Pikantna zeljna juha

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
8. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Kislo zelje naj bo večkrat v naših krožnikih, saj je odlična, tradicionalno slovenska in predvsem zdrava zelenjava.

Revija Zarja
Pikantna juha

Pikantna zeljna juha

Za 8 oseb

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Priprava: 40 minut

Sestavine: 1 čebula, 1 korenje, 600 g krompirja, 1 rdeč feferon, 1 šopek peteršilj, 1 majhna konzerva (250 g belega fižola), 150 g kuhane dimljene klobase, 50 g masla, 800 g kislega zelja, 1 velika pločevinka pelatov, 1,25 l čiste juhe.

Priprava: Olupimo čebulo, korenje in krompir. Čebulo sesekljamo, korenje in krompir narežemo na centimeter velike koščke. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo. Fižol stresemo iz pločevinke, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Klobaso narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo ter približno 5 minut pražimo čebulo, korenje, krompir in feferon. Dodamo kislo zelje, pelate in zalijemo z juho, zavremo in kuhljamo 20 minut. Nazadnje vmešamo še fižol in klobaso, dobro pregrejemo in potresemo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 9, 26. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne