Panna cotta s kivijevo omako
20 minut
Sestavine za 6 oseb:
4 dl sveže sladke smetane
4 dl mleka
200 g sladkorja
18 g (9 listov) želatine
1 vaniljin sladkor
6 kivijev
Priprava:
Mleko in smetano damo v kozico, dodamo vaniljin in navadni sladkor ter na zmernem ognju počasi zavremo. Želatino v listih za 10 minut namočimo v hladni vodi, da nabrekne.
Ko mešanica smetane in mleka zavre, jo odstavimo in vmešamo ožete liste želatine ter mešamo, da se stopi. Ko se malo ohladi, jo nalijemo v modelčke, ki smo jih oplaknili s hladno vodo, in jih postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik.
Nazadnje olupimo kivije, pet jih zmiksamo, enega narežemo. Sladico zvrnemo iz modelčkov na krožnike, jo oblijemo s kivijevo omako in okrasimo z rezinami kivija.