Ponev s pečenicami in krompirjem
Sestavine za 4 osebe:
700 g krompirja
2 žlici olja
sol, poper
1 čebula
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
500 g pečenic
1 žlička mlete paprike
1 žlička rožmarina
sol, poper
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in narežite na krhlje. Papriko očistite in narežite na koščke.
Pečenicam odstranite ovoj in jih narežite na koščke.
V večji ponvi segrejte olje in na njem med obračanjem popecite krompir z vseh strani (približno 15 minut).
Ko je krompir pečen, dodajte vse preostale sestavine in jih med mešanjem popecite (približno 5 minut). Jed nato po okusu začinite s soljo in poprom in ponudite z zeleno solato.