Zanimivosti

Tako pripravljenih pečenic najbrž še niste jedli!

V. S., Maja
26. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Pečenice so klasika slovenske kuhinje predvsem v zimskem času. Čeprav jih največkrat jemo pečene s prilogo, jih lahko tudi razdremo in z njihovim nadevom popestrimo jedi.

Dreamstime
Narastek s pečenicami

Narastek iz testenin in pečenic

Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
2 žlički mešanice italijanskih zelišč
1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
500 ml jušne osnove
sol, poper
125 g mocarele
200 g testenin
2 pečenici
20 g parmezana

Priprava:

Čebulo in česen na drobno sesekljajte. Čebulo na žlici olja steklasto podušite, nato dodajte česen in vse skupaj prepražite. Dodajte pločevinko paradižnika v koščkih, dve žlički mešanice italijanskih zelišč in 500 ml jušne osnove. Zavrite, po okusu začinite s soljo in poprom ter rahlo kuhajte 10 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Na drobno narežite mocarelo. Testenine razporedite po pekaču (velikosti 26 x 16 cm). Pečenice iztisnite iz ovoja. Nadev oblikujte v cmočke in jih položite na testenine. Vse skupaj prelijte z vročo paradižnikovo omako ter potresite z mocarelo in naribanim parmezanom.

Narastek pecite v ogreti pečici približno 30 minut. Pečen naj počiva 10 minut, preden ga postrežete.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.