Zanimivosti

Tako pripravljenih pečenic najbrž še niste jedli!

V. S., Maja
26. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Pečenice so klasika slovenske kuhinje predvsem v zimskem času. Čeprav jih največkrat jemo pečene s prilogo, jih lahko tudi razdremo in z njihovim nadevom popestrimo jedi.

Dreamstime
Narastek s pečenicami

Narastek iz testenin in pečenic

Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
2 žlički mešanice italijanskih zelišč
1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
500 ml jušne osnove
sol, poper
125 g mocarele
200 g testenin
2 pečenici
20 g parmezana

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Čebulo in česen na drobno sesekljajte. Čebulo na žlici olja steklasto podušite, nato dodajte česen in vse skupaj prepražite. Dodajte pločevinko paradižnika v koščkih, dve žlički mešanice italijanskih zelišč in 500 ml jušne osnove. Zavrite, po okusu začinite s soljo in poprom ter rahlo kuhajte 10 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Na drobno narežite mocarelo. Testenine razporedite po pekaču (velikosti 26 x 16 cm). Pečenice iztisnite iz ovoja. Nadev oblikujte v cmočke in jih položite na testenine. Vse skupaj prelijte z vročo paradižnikovo omako ter potresite z mocarelo in naribanim parmezanom.

Narastek pecite v ogreti pečici približno 30 minut. Pečen naj počiva 10 minut, preden ga postrežete.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne