»Končno lahko govorim o hrani, ki jo obožujem! Moj odnos do kuhanja je zelo spoštljiv, ker občudujem kuharje in kuharice, ki so pravi umetniki,« pravi Joel Srbu, ki je lani sodeloval v šovu Kmetija, še pred tem pa se ga gotovo spomnite iz Bara. »Tudi sam sem kuhal dve leti, zato vem, kako pomembno se je kuhanja lotevati s srcem, da lahko oddaš krožnik, kot si želiš.« Joel ni izbirčen – jé vso hrano, od domače slovenske do najbolj eksotične. »Osnov kuhanja me je naučila moja babi, ko sem bil še majhen. Takrat sem ves dan molil glavo v štedilnik,« se pošali in še pove, da je dobra hrana ključ do tega, da očaraš dekle.
Priprava:
Odrežite rezino en dan starega kruha – kruh mora biti star, da ne razpade med pečenjem. Stepite eno jajce in dodajte malo mleka, soli in vaniljevega sladkorja. Obe strani rezine kruha namočite v jajce, da se prepoji. V ponev dajte malo masla in olja, ko se stopita oziroma dobita pravo temperaturo, rezino popecite z obeh strani do zlato rjave barve. Ko je pečena, jo dajte na papirnato brisačko, da vpije olje. Pripravite 250–300 gramov pravilno zorjene in uležane pljučne pečenke (bifteka), ki jo dajte peč na zelo vroče olje. Čas pečenja je odvisen od vaših želja; Joel obožuje zelo krvav zrezek, zato ga peče 2,5–3 minute na vsaki strani. Biftek med pečenjem samo solite. Ko je pečen, ga rahlo zalijte z malo vroče vode, da dobite malo omake. Med pečenjem specite jajce na oko. Ko je vse skupaj pripravljeno, sestavite krožnik: na rezino kruha posadite biftek in ga zalijte z omako, na vrh postavite jajce in po želji okrasite.