Zanimivosti

To je božanska pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

V. S., Maja
16. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Lahko jo postrežete kot prilogo ali za večerjo.

Profimedia
Pečena feta

Pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

Sestavine za 4 osebe:
150 g v olje vloženih suhih paradižnikov
100 g črnih oliv (brez koščic)
60 g zelenih oliv (brez koščic)
1 manjša čebula
2 stroka česna
3 janeževi gomolji
1 vejica rožmarina
1 vejica timijana
sol, sveže mlet poper
2 žlici oljčnega olja
4 žlice suhega belega vina
150 g sira feta

Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Posušene paradižnike in olive odcedite. Čebulo in česen olupite. Čebulo narežite na osmine in na krhlje, česen pa na tanke rezine. Oplaknite janežev gomolj in ga po dolgem narežite na četrtine ali osmine. Liste janeža prihranite za okras.

Oplaknite in osušite zelišča. V naoljenem pekaču zmešajte janež, čebulo, česen, olive in zelišča. Začinite s soljo in poprom, pokapajte z oljčnim oljem in v ogreti pečici pecite od 20 do 25 minut. Po približno 10 minutah dodajte vino, po zelenjavi nadrobite feto in specite do konca.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki