Pečena feta z janeževim gomoljem in olivami
Sestavine za 4 osebe:
150 g v olje vloženih suhih paradižnikov
100 g črnih oliv (brez koščic)
60 g zelenih oliv (brez koščic)
1 manjša čebula
2 stroka česna
3 janeževi gomolji
1 vejica rožmarina
1 vejica timijana
sol, sveže mlet poper
2 žlici oljčnega olja
4 žlice suhega belega vina
150 g sira feta
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Posušene paradižnike in olive odcedite. Čebulo in česen olupite. Čebulo narežite na osmine in na krhlje, česen pa na tanke rezine. Oplaknite janežev gomolj in ga po dolgem narežite na četrtine ali osmine. Liste janeža prihranite za okras.
Oplaknite in osušite zelišča. V naoljenem pekaču zmešajte janež, čebulo, česen, olive in zelišča. Začinite s soljo in poprom, pokapajte z oljčnim oljem in v ogreti pečici pecite od 20 do 25 minut. Po približno 10 minutah dodajte vino, po zelenjavi nadrobite feto in specite do konca.