Zanimivosti

To je božanska pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

V. S., Maja
16. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Lahko jo postrežete kot prilogo ali za večerjo.

Profimedia
Pečena feta

Pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

Sestavine za 4 osebe:


150 g v olje vloženih suhih paradižnikov
100 g črnih oliv (brez koščic)
60 g zelenih oliv (brez koščic)
1 manjša čebula
2 stroka česna
3 janeževi gomolji
1 vejica rožmarina
1 vejica timijana
sol, sveže mlet poper
2 žlici oljčnega olja
4 žlice suhega belega vina
150 g sira feta

Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Posušene paradižnike in olive odcedite. Čebulo in česen olupite. Čebulo narežite na osmine in na krhlje, česen pa na tanke rezine. Oplaknite janežev gomolj in ga po dolgem narežite na četrtine ali osmine. Liste janeža prihranite za okras.

Oplaknite in osušite zelišča. V naoljenem pekaču zmešajte janež, čebulo, česen, olive in zelišča. Začinite s soljo in poprom, pokapajte z oljčnim oljem in v ogreti pečici pecite od 20 do 25 minut. Po približno 10 minutah dodajte vino, po zelenjavi nadrobite feto in specite do konca.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

Estrada

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu