Zanimivosti

Čas za koline!

M. O. Ž., Zarja
31. 1. 2019, 11.01
Posodobljeno: 8. 2. 2019, 14.52
Deli članek:

Zdaj je čas za klobase vseh vrst, med katerimi nam najbolj teknejo krvavice in pečenice. Angleži, na primer, klobase zapečejo v testu za palačinke in jed imenujejo žaba v luknji. Zakaj jih ne bi posnemali?

Revija Zarja
Koline

Žaba v luknji

Za 4 osebe

Priprava: 40 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine: 125 g moke, 2 jajci, 200 ml mleka, sol, 6 pečenic, 4 vejice peteršilja, poper, maščoba za pekač.

Priprava: Moko skupaj z jajci, mlekom in soljo zmešamo v gladko testo. Počiva naj 30 minut. Medtem ogrejemo pečico na 180 stopinj in namastimo manjši pekač. Vanj vlijemo tretjino tekočega testa in postavimo v pečico. Ko se testo zapeče, pekač vzamemo iz pečice, to pa segrejemo na 200 stopinj. Pečenice na hitro popečemo v ponvi. V pekač vlijemo preostalo testo, vanj pa zložimo klobase. Pečemo še 30 minut in nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Objavljeno v Zarji št. 4, 22. 1. 2019.