Zanimivosti

36 zlatih, največ za kruh in pekovsko pecivo

C. R.
27. 1. 2019, 16.01
Deli članek:

Gospodarska zbornica Slovenije je na letošnjem 19. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic podelila podjetju Don Don 36 zlatih odličij, kar je največ za kruh in pekovsko pecivo.

Promocijsko gradivo
Letos je potekalo že 19. strokovno ocenjevanje kruha.

Nagrajene izdelke pod blagovno znamko Pekarna Grosuplje in Don Don odlikuje mnogo dobrih lastnosti, od izvirnih receptur do najboljših sestavin, kot tudi načinov priprave. Z dodanim kislim testom pripravljamo izdelke brez dodanih aditivov. S kvasnim nastavkom pa izdelkom izboljšajo aromo, polnost okusa in svežino. "Svoj navdih iščemo v bogati krušni dediščini, naravi in skrbi za uravnoteženo prehrano," so zapisali v podjetju Don Don.

"Tudi letos, z največ prejetimi zlatimi odličji za nas doslej, dokazujemo, da sledimo sodobnim pekarskim in prehrambnim trendom in upoštevamo želje naših potrošnikov. Odličja, ki veljajo za najuglednejše priznanje na področju pekarstva v Sloveniji, nas zavezujejo, da bomo svoje delo tudi v prihodnosti opravljali z največjo mero kakovosti, predanosti in ljubezni do kruha. Ob tej priložnosti se za trud in predanost zahvaljujemo vsem našim delavcem in delavkam, ljubiteljem naših izdelkov pa za vedno znova izkazano zaupanje," so dodali.

Pod blagovno znamko Pekarne Grosuplje in Don Don so odličja prejeli naslednji krušni izdelki: Malnar, Krjavelj, Sosed, Korošec, Matevž, Krjavljev polnozrnati hlebček, Domači koruzni, Domači ajdov, Piknik ciabatta, Pisana korenina, Babičin kruh, Babičin temni kruh, Babičin pisan kruh, Babičin koruzni kruh, Pirin polnozrnati kruh, Beljakovinski kruhek, Ovseni kruhek, Skorjavc, Skorjavc temni, Skorjavc pirin, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Domača peka, Domača peka temna, Hudo pecivo brez kvasa, Pirina palčka, Ajdova palčka, Koruzna palčka, Hrustavc, Hrustavc temni, Gruntar, Cesar črni, Pogača bela, Beljakovinski kruhek, Kruh brez kvasa s semeni in Pecivo brez kvasa.