Mesne kroglice v kokosovi omaki
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 1 stara žemlja (od prejšnjega dne), 2 čebuli, 40 g ingverja, 4 vejice peteršilja, 600 g mešanega mletega mesa, sol, poper, 1 rdeča paprika, 30 g neslanih arašidov, 3 žlice masla, 200 ml kokosovega mleka, 200 g kalčkov mungo fižola,1 žlica škroba.
Priprava: Žemljo namočimo v hladni vodi. Čebulo in ingver olupimo. Čebulo sesekljamo, ingver naribamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Zmešamo meso, ožeto žemljo, pol čebule in ingverja ter peteršilj. Solimo, popramo in iz mešanice oblikujemo 8 kroglic. Vodo v loncu solimo in zavremo. V njej 12 minut kuhamo kroglice. Poberemo jih s penovko iz vode, odcedimo. Prihranimo 375 ml vode in jo precedimo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na tanke trakove. Skupaj s preostalo čebulo in ingverjem, pa tudi z arašidi vse podušimo na dveh žlicah masla. Zalijemo s prihranjeno vodo in kokosovim mlekom, 3 minute kuhljamo. Vmešamo škrob, kuhljamo minuto, solimo, popramo. Na žlici vročega masla popečemo še mesne kroglice in kalčke. Postrežemo s kokosovo omako.