Zanimivosti

Cvetačna fritata z grahom

M. O. Ž., Zarja
19. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Luknja v denarnici narekuje varčevanje, preveč gurmanskih užitkov pa zmernost na krožniku. Če ste se odločili za slednjo, se (vsaj) za kratek čas odpovejte mesu ter privoščite želodcu veliko juh in solat.

Revija Zarja
Cvetačna fritata

Cvetačna fritata z grahom

Za 4 osebi

Priprava: 40 minut

Sestavine: 1 cvetača, 100 g zamrznjenega graha, 6 jajc, šopek mlade čebule, 1 žlička semen kumine, 1 žlica belih drobtin, olivno olje, 50 g sira feta.

Priprava: V velik lonec natočimo mrzlo vodo, segrevamo do vrenja in 8–10 minut kuhamo cvetačo. Zadnje minute dodamo grah, potem pa odlijemo vodo in odcedimo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke, kumino popražimo v ponvi brez maščobe. Jajca razžvrkljamo, dodamo čebulo, kumino in drobtine. Vmešamo cvetove cvetače in grah. V ponev s premerom 22 cm vlijemo olje in jajčno zmes. Pečemo na nizki temperaturi 12 minut, potem potresemo z nadrobljenim sirom. V pečici vključimo funkcijo žar in na srednji temperaturi pečemo fritato še 5 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 2, 8. 1. 2019.