Mandljevi rogljički
Čas priprave: 25 minut
Čas pečenja: 15 minut
Sestavine za 12 rogljičkov:
2 jajci
400 g marcipana
120 g sladkorja
100 g mandljevih lističev
100 g marelične marmelade
200 g čokoladne kuverture
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Marcipan, sladkor in beljake zgnetemo. Mandljeve lističe damo v globok krožnik. Testo oblikujemo v rogljičke, jih povaljamo v mandljih in položimo na raven pekač, obložen s papirjem za peko. Mandljeve rogljičke pečemo 15 minut.
2. Marelično marmelado segrejemo in z njo premažemo tople mandljeve rogljičke. Nato stopimo čokoladno kuverturo. Ohlajene mandljeve rogljičke s konci pomočimo v čokolado, jih položimo na papir za peko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Nasvet
Če je testo lepljivo, roke pred oblikovanjem rahlo zmočimo.
Če je zelo lepljivo, ga lahko zavijemo v prozorno folijo, za pol ure položimo v hladilnik in šele nato oblikujemo.