Zanimivosti

Slastno pecivo ob popoldanski kavi

M. O. Ž, Majin božič
14. 1. 2019, 16.01
Deli članek:

Anja Donnermeyer pripravlja sladice brez moke in s sestavinami, ki jih je mogoče kupiti v bližnji trgovini. Za pokušino vam ponujamo njen recept, v katerem zagotovo ni glutena, je pa veliko vsega dobrega.

Peka brez moke
Mandljevi rogljički

Mandljevi rogljički

Čas priprave: 25 minut
Čas pečenja: 15 minut

Sestavine za 12 rogljičkov:
2 jajci
400 g marcipana
120 g sladkorja
100 g mandljevih lističev
100 g marelične marmelade
200 g čokoladne kuverture

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Marcipan, sladkor in beljake zgnetemo. Mandljeve lističe damo v globok krožnik. Testo oblikujemo v rogljičke, jih povaljamo v mandljih in položimo na raven pekač, obložen s papirjem za peko. Mandljeve rogljičke pečemo 15 minut.

2. Marelično marmelado segrejemo in z njo premažemo tople mandljeve rogljičke. Nato stopimo čokoladno kuverturo. Ohlajene mandljeve rogljičke s konci pomočimo v čokolado, jih položimo na papir za peko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Nasvet

Če je testo lepljivo, roke pred oblikovanjem rahlo zmočimo.

Če je zelo lepljivo, ga lahko zavijemo v prozorno folijo, za pol ure položimo v hladilnik in šele nato oblikujemo.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.