Pečen avokado z jajcem
Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 2 zrela avokada, 1 limeta, 4 jajca, posušeni čilijevi kosmiči, drobnjak, morska sol, poper, 2 stroka česna, olje za pekač, 1 vejica češnjevih paradižnikov, 2 šalotki, 2 žlici olivnega olja, 2 rezini polnozrnatega kruha.
Priprava: Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Avokada razpolovimo in odstranimo koščici. Z žličko vsako polovico previdno izdolbemo, da bo dovolj prostora za jajce. Limeti iztisnemo sok in z njim pokapljamo avokado. Polovičke položimo na dno pekača, ki smo ga prej pokapljali z oljem. Česen olupimo, pretlačimo in odmerimo v vsako polovičko avokada. V vdolbino vsakega ubijemo jajce. Paradižnike umijemo in razpolovimo. Šalotki olupimo in sesekljamo. Paradižnik in šalotko stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico za 15–20 minut, polovičke avokada z jajcem solimo in popramo, potresemo z drobnjakom in čilijem. Solimo tudi paradižnik in vse skupaj ponudimo z rezino kruha.