Njoki s špinačo in panceto
do 30 minut
Sestavine za 4 osebe:
500 g njokov
1 strok česna
oljčno olje
100 ml smetane
muškatni orešček
130 g pancete (ali pršuta ali slanine)
100 g špinače
naribana lupinica 1/2 limone
25 g naribanega parmezana
25 g pinjol (po želji)
sol, poper
Priprava:
Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.
Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.
Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.
V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.