Zanimivosti

Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo

V. S., Maja
10. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali?

Revija Maja
Njoki s špinačo in panceto

Njoki s špinačo in panceto

do 30 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g njokov
1 strok česna
oljčno olje
100 ml smetane
muškatni orešček
130 g pancete (ali pršuta ali slanine)
100 g špinače
naribana lupinica 1/2 limone
25 g naribanega parmezana
25 g pinjol (po želji)
sol, poper

Priprava:
Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.

Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.

Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.

V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.