Laksa kari s kozicami
do 15 minut
Sestavine za 2 osebi:
1 žlica oljčnega olja
1 rdeč čili
2,5 žlice rdeče kari paste
700 ml zelenjavne osnove (lahko iz bio kocke)
400 ml kokosovega mleka (z manj maščobe)
2 žlici ribje omake (oz. sol po okusu)
100 g tankih riževih ali jajčnih rezancev
2 limeti
150 g kuhanih kozic (lahko zamrznjenih in odtaljenih)
1/2 šopka koriandra
Priprava:

Ekipa
Valentinov Groove v Cityparku: sejem »vinilk«, DJ nastopi in nagradna igra
Čili očistite, mu po želji odstranite semenje in na drobno sesekljajte. Iz ene limete iztisnite sok, drugo pa narežite na krhlje. Grobo sesekljajte koriander.
V posodi pri srednji temperaturi segrejte olje in na njem na hitro popecite čili. Dodajte karijevo pasto, premešajte in vse skupaj pražite približno 1 minuto. Zalijte z jušno osnovo, dodajte kokosovo mleko in zavrite.
Dodajte ribjo omako, rezance in kozite ter kuhajte še od 3 do 4 minute, oz. dokler se rezanci ne zmehčajo.
Umešajte limetin sok, juho razporedite po skodelicah in posujte s koriandrom in krhlji limete.