Zanimivosti

Hitro pripravljeno in okusno kosilo: kari s kozicami

Vera Simončič, Maja
8. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Na hitro! Danes pripravljamo kari s kozicami.

Revija Maja
Laksa kari s kozicami

Laksa kari s kozicami

do 15 minut

Sestavine za 2 osebi:
1 žlica oljčnega olja
1 rdeč čili
2,5 žlice rdeče kari paste
700 ml zelenjavne osnove (lahko iz bio kocke)
400 ml kokosovega mleka (z manj maščobe)
2 žlici ribje omake (oz. sol po okusu)
100 g tankih riževih ali jajčnih rezancev
2 limeti
150 g kuhanih kozic (lahko zamrznjenih in odtaljenih)
1/2 šopka koriandra

Priprava:

Čili očistite, mu po želji odstranite semenje in na drobno sesekljajte. Iz ene limete iztisnite sok, drugo pa narežite na krhlje. Grobo sesekljajte koriander.

V posodi pri srednji temperaturi segrejte olje in na njem na hitro popecite čili. Dodajte karijevo pasto, premešajte in vse skupaj pražite približno 1 minuto. Zalijte z jušno osnovo, dodajte kokosovo mleko in zavrite.

Dodajte ribjo omako, rezance in kozite ter kuhajte še od 3 do 4 minute, oz. dokler se rezanci ne zmehčajo.

Umešajte limetin sok, juho razporedite po skodelicah in posujte s koriandrom in krhlji limete.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2108.