Laksa kari s kozicami
do 15 minut
Sestavine za 2 osebi:
1 žlica oljčnega olja
1 rdeč čili
2,5 žlice rdeče kari paste
700 ml zelenjavne osnove (lahko iz bio kocke)
400 ml kokosovega mleka (z manj maščobe)
2 žlici ribje omake (oz. sol po okusu)
100 g tankih riževih ali jajčnih rezancev
2 limeti
150 g kuhanih kozic (lahko zamrznjenih in odtaljenih)
1/2 šopka koriandra
Priprava:
Čili očistite, mu po želji odstranite semenje in na drobno sesekljajte. Iz ene limete iztisnite sok, drugo pa narežite na krhlje. Grobo sesekljajte koriander.
V posodi pri srednji temperaturi segrejte olje in na njem na hitro popecite čili. Dodajte karijevo pasto, premešajte in vse skupaj pražite približno 1 minuto. Zalijte z jušno osnovo, dodajte kokosovo mleko in zavrite.
Dodajte ribjo omako, rezance in kozite ter kuhajte še od 3 do 4 minute, oz. dokler se rezanci ne zmehčajo.
Umešajte limetin sok, juho razporedite po skodelicah in posujte s koriandrom in krhlji limete.