Zanimivosti

Zimske skušnjave: čokoladni srčki

M. O. Ž., Maja
3. 1. 2019, 16.01
Deli članek:

V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.

Revija Maja
Čokoladni srčki

Čokoladni srčki 

75 minut

Sestavine za 32 piškotov:

Za testo:
125 g medu
50 g belega sladkorja
50 g masla
2 žlici sladke smetane
100 g sesekljanih posušenih brusnic
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
2 žlički začimb za medenjake
50 g rjavega sladkorja

In še:
200 g temne čokolade
posušene brusnice za okras

Priprava:
1. Med, sladkor, maslo in smetano segrejemo, da se maslo razpusti. Vlijemo v sekljalnik in zraven damo še brusnice.
2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in začimbami za medenjake. Dodamo maso iz sekljalnika in rjavi sladkor. Vse zgnetemo v testo. Zavijemo ga v folijo in za eno uro postavimo na hladno.
3. Testo razvaljamo med dvema plastema papirja za peko od 3 do 4 mm na debelo. Z modelom izrežemo srčke in jih pečemo na 180 stopinjah od 15 do 18 minut.
4. Temno čokolado stopimo in z njo premažemo srčke. Okrasimo z brusnicami.

Majin nasvet 
Piškotom, ki jih shranjujemo v kovinski škatli, dodamo rezino jabolka, da ohranijo sočnost. 

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.