Sestavine za 16 kosov (okrogel pekač premera 24-26 cm):
100 g + 100 g temne čokolade
200 g zmehčanega masla
200 g + 50 g sladkorja
4 jajca
200 g moke
50 g mletih mandljev
1 žlička pecilnega praška
1 ščep soli
15 g + 15 g nesladkanega kakava
100 ml mleka
6 listov želatine ali 1 zavojček želatine v prahu
500 ml stepene sladke smetane
1 zavojček vaniljinega sladkorja
350 g čokoladnih kroglic (bombonov)
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilacijsko na 160). Pekač obložite s papirjem za peko ali ga namastite. V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo stopite 100 g čokolade.
2. Kremasto zmešajte 200 g masla in 200 g sladkorja. Postopoma dodajajte jajca drugo za drugim in stopljeno čokolado.
3. Zmešajte 200 g moke, 50 g mletih mandljev, pecilni prašek, sol in 15 g kakava. Dodajte 100 ml mleka in na hitro zamesite testo, ki ga vlijte v pekač in pecite od 40 do 45 minut. Pečen biskvit ohladite in prerežite na pol. Spodnji del položite v ustrezen tortni obod.
4. Liste želatine 10 minut namakajte v mrzli vodi. 100 g smetane zlijte v kozico, dodajte ji 100 g nalomljene čokolade in 50 g sladkorja ter pri nizki temperaturi stopite.
5. V toplo čokoladno kremo zamešajte ožeto želatino in med stalnim mešanjem počakajte, da se povsem razpusti.
6. Preostalo smetano stepite skupaj z vaniljinim sladkorjem in 15 g kakava. Dodajte čokoladno kremo in premešajte.
7. Približno polovico kreme namažite po prvi plasti biskvita. Pokrijte z drugo plastjo in zaključite s preostankom kreme (malo je prihranite še za robove). Za približno 30 minut postavite v hladilnik, da se začne krema strjevati.
8. Po 30 minutah s torte previdno odstranite obod ter jo z ostankom kreme premažite še ob robovih. Torto pustite na hladnem še 2 uri. Iz hladilnika jo vzemite 30 minut pred serviranjem. Okrasite jo s čokoladnimi kroglicami, ki spominjajo na novoletne bunke.