Ušesca s sušenimi paradižniki in pinjolami
Za 8 oseb
25 g sušenih paradižnikov
100 g sira feta
2 žlici naribanega parmezana
70 g pinjol
1 žlička limonine lupinice
1 zavitek razvaljanega listnatega testa
1 žlica oljčnega olja
120 ml pesta
Pečico segrejte na 200°C. Pekač obložite s papirjem za peko. Paradižnike prelijte z vodo in jih pustite stati 15 minut, da se napnejo. Nato jih odcedite in sesekljajte. Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. V skledi zmešajte paradižnik, sir, pinjole in limonino lupinico.
Listnato testo premažite z oljčnim oljem, pestom in na koncu s paradižnikovim nadevom. Testo po daljših dveh stranicah zvijte proti sredini. Nato ga narežite na 1 cm debele rezine. Rezine položite na pekač in jih pecite 10 minut.
Nato jih obrnite in pecite še od 4 do 5 minut oz. do zlato rjave barve.