Rižev kolač z bučkami
Sestavine za 4 osebe:
20 g masla
3 žlice drobtin
250 g riža za rižote
1 čebula
2 stroka česna
400 g bučk
50 g naribanega parmezana
3 jajca
125 g mocarele
nekaj listov bazilike
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Okrogel pekač za pite s premerom 23 cm namažemo z maščobo in potresemo z drobtinami.
2. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Bučke naribamo. Riž stresemo v posodo, zalijemo z vodo in zavremo. Kuhljamo 10 minut, potem odcedimo.
3. Maslo stopimo v ponvi, popražimo čebulo, dodamo še česen in nazadnje bučke. Pražimo 10 minut, potem stresemo v posodo. Dodamo riž, razžvrkljana jajca, sir, natrgano mocarelo in sesekljano baziliko. Maso zvrnemo v pekač.
4. V pečici pečemo 25 minut in pečen kolač postrežemo s solato.