Mešanica za ingverjeve piškote
Sestavine za 20 piškotov:
200 g mehkega masla
90 g trsnega sladkorja
1 žlica medu
30 g mandljev
30 g lešnikov
75 g čokolade
300 g moke
1 žlička sode bikarbone
1 žlička vaniljinega sladkorja
1 1/2 žličke mletega ingverja
Priprava:
1. Maslo, sladkor in med dobro premešajte. Mandlje, lešnike in čokolado nasekljajte ter dodajte masleni mešanici.
2. V skledi zmešajte moko, sodo, vaniljin sladkor in ingver. Združite z maso iz oreščkov in zgnetite v testo.
3. Oblikujte od 4 do 5 cm debele krogle, pokrijte jih s prozorno folijo za živila in pustite na hladnem čez noč.
4. Pečico segrejte na 175 °C. Krogle narežite na 1 cm široke rezine, položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter pecite od 10 do 12 minut.
Nasvet
Sestavine za piškote po plasteh stresite v večji steklen kozarec in podarite z receptom, ki ga nalepite na kozarec ali obesite na vrvico.