Vrednost darila se ne meri v denarju, ne v velikosti, temveč v času in trudu, ki ste ga namenili pri njegovem izboru. Zato so najdragocenejša tista darila, ki jih ustvarimo sami, z ljubeznijo. So najbolj izvirna, pisana na kožo obdarovancu ali obdarovanki in nikoli ne obležijo na polici. Hrana je zagotovo med njimi. Če je poleg tega presenečenje sladko in lično zavito, ne moremo zgrešiti.
Čokoladne rezine
Sestavine za 20 do 25 kosov:
Za ploščice:
60 g mandljev
60 g lešnikov
180 g arašidov
25 g masla
210 g medu
50 g sezamovih semen
35 g kokosovih ostružkov
Za čokoladni obliv:
200 g čokolade
50 g masla
Za okras:
Nasekljani oreščki
Priprava:
1. Pečico segrejte na 150 °C. V električnem mešalniku sesekljajte oreščke in jim primešajte stopljeno maslo. Dodajte še preostale sestavine za ploščice in mešajte, da se masa začne zgoščevati.
2. Maso razporedite po dnu pekača, velikega 24 x 30 cm in obloženega s papirjem za peko. Pecite od 20 do 25 minut, nato počakajte, da se ohladi.
3. Medtem nad vodno kopeljo stopite čokolado z maslom. Prelijte po podlagi iz oreščkov, potresite z oreščki in za nekaj časa postavite v hladilnik.
4. Narežite na 20 do 25 rezin, zavite jih v pergamentni papir, okrasno čipko in prevežite z vrvico.