Mesne kroglice s pirejem
Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
500 g mešanega mletega mesa
2 žlici drobtin
1 žlica gorčice
1 jajce
400 g gob
300 g gomoljne zelene
sol
100 g pancete
400 ml mesne juhe
5 žlic mleka
3 žlice moke
1 kg krompirja
muškatni orešček
100 g masla
100 ml mleka
Priprava:
1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Meso, čebulo, drobtine, gorčico in jajce zgnetemo ter oblikujemo štiri kroglice. Postavimo jih na hladno. Očistimo gobe. Zeleno na drobno zrežemo in jo v vreli slani vodi kuhamo od 10 do 15 minut.
2. Kroglice položimo na papir za peko v pekač in pečemo na 200 stopinjah od 12 do 15 minut. Panceto narežemo na drobno, popečemo v ponvi, dodamo gobe. Zalijemo z juho in mlekom, zavremo, potresemo z moko in minuto kuhljamo. Solimo, popramo.
3. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo v slani vodi.
4. Zeleno odcedimo, solimo, začinimo z muškatnim oreškom. Dodamo maslo, mleko in vmešamo s krompirjem v pire. Postrežemo z mesno kroglico in gobovo omako.