Pečen riž s piščancem, čebulo in papriko
Sestavine za 2 osebi:
125 g neoluščenega riža
150 g piščančjega fileja
1 žlička mlete sladke rdeče paprike
1 strok česna
1 bio limona
1 šopek mlade čebule
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
3 žlice masla
1/2 žličke soli
poper
3 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. Riž skuhamo in počakamo, da se popolnoma ohladi. Piščančje prsi narežemo na koščke. Česen olupimo in sesekljamo. Česen, naribano lupino polovice limone in papriko v prahu dodamo mesu in dobro premešamo.
2. Mlado čebulo in papriko očistimo in narežemo na koščke. Žlico masla segrejemo v voku ali posodi s širokim dnom. Dve minuti pražimo koščke paprik, potem pa dodamo meso in čebulo ter pražimo še 5 minut. Stresemo iz posode.
3. Na dveh žlicah masla popražimo riž in dodamo mesno-zelenjavno mešanico. Solimo, popramo. Potresemo s peteršiljem in nastrgano limonino lupino.