Sestavine za 2 osebi:
½ kumare (približno 200 g)
3 žlice belega vinskega kisa
1 žlica medu
majhna pest grobo nasekljanega kopra
110 g filetov skuše iz pločevinke
2 žlici kisle smetane
½ majhne limone
1 žlica naribanega hrena
1 čebula
4 rezine pšeničnega in rženega kruha
Preberite tudi: Specite sami slasten črni kruh.
Priprava:
1. Kumare umijemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. V skledi zmešamo kumare, kis, med, ščep soli in večino kopra.
2. Filete skuše odcedimo ter jih v drugi skledi pretlačimo s kislo smetano, limoninim sokom in hrenom. Mešamo nežno, s hrbtno stranjo vilice. Dodamo še čebulo, po okusu popramo in solimo.
3. Kruh popečemo. Namažemo ga z ribjim namazom in obložimo z rezinami kumar. Potresemo s preostalim koprom in takoj postrežemo.