Zanimivosti

Hitro in enostavno: piščanec v smetanovi omaki

M. O. Ž., Maja
23. 11. 2018, 11.01
Deli članek:

Za vas smo pripravili recept za slastno jed iz piščanca. Pripravite jo hitro in enostavno.

Revija Maja
Piščanec v smetanovi omaki

Piščanec v smetanovi omaki

Sestavine za 4 osebe:
200 g divjega riža
200 g mlade špinače
400 g piščančjih prsi
2 žlici olivnega olja
150 g sladke smetane
½ kozarca zelenega pesta
muškatni orešček
sol, poper

Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.

Priprava:
1.     Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Špinačo v vreli slani vodi 30 sekund blanširamo, odcedimo in na grobo zrežemo.
2.     Meso narežemo na grižljaje in jih na olju popečemo. Solimo, popramo.
3.     Smetano zmešamo s pestom in z njim prelijemo meso v ponvi. Pregrejemo, dodamo še špinačo, začinimo z muškatnim oreščkom in nekaj minut dušimo. Ponudimo z rižem.

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.