Ljudski Michelin, kot tudi radi rečemo temu gastronomskemu vodniku, ki je Slovenijo do sedaj pokrival pod avstrijsko izdajo, je ''poslovenčenje'' proslavil s podelitvijo priznanj na področju gastronomije v veliki dvorani ljubljanskega hotela Union. Ena najprestižnejših nagrad je romala v roke edinstvenega chefa Igorja Jagodica iz restavracij Strelec na Ljubljanskem gradu, ki je bil s strani nepristranske komisije, ki je glasovala anonimno, prepoznan za najboljšega chefa leta, njegova restavracija pa je prejela štiri kuharske kape – s temi vodnik označuje kakovost restavracij. Tu pa se priznanja za Kaval Group še niso končala. Neustavljivi chef Mojmir Marko Šiftar, ki načeluje kuhinji restavracije Evergreen in Favola, je bil namreč razglašen za mladega talenta 2019.
Oba Kavalova chefa prežema strast do dela, krasi neizmeren talent, odlikuje edinstvenost in predanost gostom, da na krožnike izlivata svojo dušo in srce, pa ni ostalo neopaženo. Ne med laično, kot tudi ne med strokovno javnostjo. Celotna ekipa Kaval Groupa je za priznanja izjemno hvaležna in hkrati čuti odgovornost in zavezo za naprej.
Da Gault & Millau po novem govori tudi slovensko ter Slovenijo predstavlja kot odlično gastronomsko destinacijo in jo utrjuje na svetovnem kulinaričnem zemljevidu, je v prvi vrsti zaslužna sommelierska avtoriteta in verjetno največja vinska strokovnjakinja v Sloveniji, Mira Šemić, zdaj tudi direktorica Gault & Millau Slovenija. Prihod vodiča prihaja kot naročen pri uveljavljanju Slovenije kot kulinarične destinacije, saj je bila pred časom Slovenija razglašena za evropsko gastronomsko regijo 2021. Predstavlja 130 gostiln in restavracij z vseh kotičkov Slovenije, izpustil pa ni niti številnih vinskih kleti in nekatere nišne pivovarje.