Piščanec z ingverjem, kardamomom in grozdjem
Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančjih prsi
1 kos ingverja (4-5 cm)
12 zrn kardamoma
2 majhni čebuli
40 g masla
200 ml piščančje juhe
2 žlici kisle smetane
sol, poper
150 g mešanega grozdja
Preberite tudi: Čokolada - zaveznica srca.
Priprava:
1. Ingver olupimo in naribamo. Kardamom pretlačimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Piščanca narežemo na kose in zmešamo z ingverjem, kardamomom in čebulo.
2. V ponvi segrejemo maslo, dodamo piščanca in pečemo od 6 do 8 minut. Ves čas mešamo. Zalijemo z juho in vmešamo kislo smetano ter kuhljamo še 5 minut. Solimo, popramo.
3. Grozdne jagode razpolovimo, odstranimo peške in stresemo k mesu. Pregrejemo in postrežemo z rižem basmati in listnato solato.