Zanimivosti

Prva izbira otrok: prepognjena pica s šunko, gobami in orehi

M. O. Ž., Maja
20. 11. 2018, 11.01
Deli članek:

Vsaj enkrat v dnevu je prav, da se družina zbere za mizo, poje topel obrok in si pove vse, kar jim je prinesel dan. Slovenci še negujemo tradicijo skupnih obedov in predvsem kuhanja »pravih« obrokov, čeprav nas časovna stiska in vse večja obremenjenost staršev in otrok marsikdaj prikrajša za te užitke. Ne pustimo si jih vzeti in dan končajmo z okusom po dobrem.

Revija Maja
Prepognjena pica

Prepognjena pica s šunko, gobami in orehi

Sestavine za 4 osebe:
400 g testa za pico
200 g narezane šunke
100 g ementalca
100 g mocarele
100 g narezanih šampinjonov
50 g na grobo nasekljanih orehov
1 žlička origana
1 žlica olivnega olja
sol in poper

Preberite tudi: V 15 minutah do slastnega prigrizka.

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Testo razdelimo na štiri dele in zvaljamo v kroge. Na polovico vsakega damo nekaj narezane šunke, ementalca, mocarele in gob. Potresemo z orehi in origanom, solimo in popramo.

2. Testo prepognemo in robove potlačimo, da nadev ne bo uhajal. Testene žepe zložimo na naoljen pekač in jih premažemo z oljem. Nato pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se testo zlato zapeče.

Objavljeno v reviji Maja št. 22, 26. 10. 2018.