Zanimivosti

Za prste obliznit': jabolčna omleta

Revija Maja
2. 11. 2018, 16.01
Posodobljeno: 9. 11. 2022, 13.28
Deli članek:

Zdaj so jabolka najbolj sočna in čvrsta, kot naročena torej, da vsak dan pojemo vsaj eno in jih vključimo tudi v številne sladice. Danes zato pečemo jabolčno omleto.

Revija Maja
Jabolčna omleta

50 minut

Jabolčna omleta

Sestavine za 8 oseb:
3 jajca
140 g moke
375 ml mleka
1 žlica belega sladkorja
sol
60 g masla
3 jabolka
½ žličke cimeta
3 žlice rjavega sladkorja

Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1.     Pečico segrejemo na 220 stopinj. Za testo zmešamo jajca, moko, mleko, sladkor in sol.

2.     Jabolka olupimo, odstranimo pečke in narežemo na centimeter tanke rezine. V okrogli ponvi premera 25 cm segrejemo maslo in od 8 do 10 minut dušimo rezine jabolk. Potresemo s cimetom in pogosto premešamo. Dodamo rjavi sladkor in dušimo od 2 do 3 minute, da sladkor karamelizira.

3.     Po jabolkih polijemo testo in ponev postavimo v pečico za 20 do 30 minut.