50 minut
Jabolčna omleta
Sestavine za 8 oseb:

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
3 jajca
140 g moke
375 ml mleka
1 žlica belega sladkorja
sol
60 g masla
3 jabolka
½ žličke cimeta
3 žlice rjavega sladkorja
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Za testo zmešamo jajca, moko, mleko, sladkor in sol.
2. Jabolka olupimo, odstranimo pečke in narežemo na centimeter tanke rezine. V okrogli ponvi premera 25 cm segrejemo maslo in od 8 do 10 minut dušimo rezine jabolk. Potresemo s cimetom in pogosto premešamo. Dodamo rjavi sladkor in dušimo od 2 do 3 minute, da sladkor karamelizira.
3. Po jabolkih polijemo testo in ponev postavimo v pečico za 20 do 30 minut.