Široki rezanci z mesno omako
Sestavine za 4 osebe:
2 žlici olja
1 majhna čebula
2 stroka česna
2 žlički janeževih semen
1 vejica rožmarina
450 g pečenic
650 ml paradižnikove kaše
250 g širokih rezancev
4 žlice nastrganega parmezana
sveža bazilika
Preberite tudi: Princeske s kutinami za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Pečenicam odstranimo kožo in meso nadrobimo.
2. V ponvi popražimo čebulo, po petih minutah dodamo česen, janeževa semena in rožmarin ter pražimo še nekaj minut.
3. Dodamo meso, ga razdrobimo, pražimo dve minuti, zalijemo s paradižnikovo kašo in začinimo. Kuhljamo 15 minut, da se omaka zgosti.
4. Medtem v slani vodi skuhamo rezance. Kuhane odcedimo in jih vrnemo v lonec.
5. Testeninam dodamo omako in po potrebi zalijemo z vodo, v kateri smo kuhali testenine. Dobro premešamo in potresemo s parmezanom.