Špageti karbonara z bučkami
Sestavine za 2 osebi:
150 g špagetov
kos masla
1 strok česna
1 šalotka
1 bučka
sveža bazilika
2 jajci
100 g kisle smetane
25 g nastrganega parmezana
sol, poper
Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Špagete skuhamo po navodilih na embalaži v vreli slani vodi. Šalotko olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Bučko na grobo nastrgamo.
2. V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo česen, šalotko in bučke od 6 do 8 minut, da se vse zmehča.
3. Nekaj bazilike prihranimo, preostalo osmukamo in sesekljamo. Dodamo v ponev.
4. Stepemo jajca, kislo smetano, parmezan in poper.
5. Kuhane špagete odcedimo in stresemo v ponev, zmešamo z omako in kuhljamo toliko časa, da se zgosti. Potresemo z baziliko.