Nemci in seveda množica turistov na Oktoberfestu spijejo na milijone litrov piva in pojedo ogromne količine pečenih piščancev, svinjskih krač, krompirjevih cmokov, klobas, prest, vlivancev, cesarskega praženca in sladkih praženih mandljev.
30 minut
Preste v juhi
Sestavine za 4 osebe:

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
3 čebule
1 šopek drobnjaka
3 stare preste
100 g slanine
50 g masla
1 l juhe
muškatni orešček
sol, poper
Preberite tudi: Princeske s kutinami za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Drobnjak sesekljamo. Prestam odstranimo sol in jih narežemo na rezine. Slanino narežemo na koščke.
2. V loncu segrejemo maslo in na njem popražimo čebulo in slanino. Zalijemo z juho in zavremo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
3. Koščke prest razdelimo na krožnike, potresemo z drobnjakom in prelijemo z vročo juho.