Ameriške palačinke
Voditelj Sebastjan Kepic pravi, da se je treba s hrano od časa do časa presenetiti, za to pa ni treba biti neki hud kulinarični mojster – že če na primer zajtrkujemo ameriške palačinke namesto navadnih, razbijemo rutino.
Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami! Kliknite TUKAJ!
»Ameriške palačinke so res huda razvada, res so dobre, najbolj pa, če so domače,« smeje pove. »Včasih moraš samega sebe presenetiti in navdušiti, si reči – uf, tole bi pa danes jedel, in si to pripraviti. Hrana je namreč kot erotika. Potem pa na tak zajtrk z ameriškimi palačinkami povabiš nekaj prijateljev, jih dobro nahraniš in jim rečeš – kdaj se boste pa vi takole spomnili name? Nič ni namreč boljšega od dobre hrane v kombinaciji z dobro družbo.«
Sestavine:
jajca
moka
sladkor
pecilni prašek
sol
mleko
Priprava:
V posodo dajte moko, sol in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešajte. V eno posodo dajte rumenjake, v drugo beljake, ki jih stepite v čvrst sneg. Rumenjakom dodajte sladkor in mleko ter zmešajte z mešalnikom. Zmes dodajte v posodo z moko, soljo in pecilnim praškom. Na koncu vmešajte še stepen sneg. Vse skupaj zlijte na ponvico, da se razlije v premeru okoli deset centimetrov, in zapecite, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnite in pecite do zlato rjave barve. Na krožnik dajte po Sebastjanovem nasvetu različne nadeve – malo lešnikovega namaza, domače marmelade in kar vam še ustreza, tako da lahko vsako palačinko pojeste s svojim nadevom, pa tudi gostje se lahko sami odločijo, kaj jim je najljubše.