S pekani in čokolado
Sestavine za 20 piškotov:
70 g masla
150 g rjavega sladkorja
1 jajce
1 žlička pecilnega praška
150 g moke
120 g drobno mletih ovsenih kosmičev
½ žličke koruznega zdroba
1 žlička vaniljeve esence
1 žlička soli
½ žličke cimeta
1 ščepec muškatnega oreščka
70 g pekanov
100 g čokoladnih kapljic
1 žlička nastrgane pomarančne lupine
40 g ovsenih kosmičev
Priprava:
1. Maslo kremasto stepemo z rjavim sladkorjem. Dodamo jajce in vaniljo.
2. Drobno mlete ovsene kosmiče zmeljemo v moko.
3. V drugi skledi zmešamo moko z zdrobom, ovseno moko in pecilni prašek. Dodamo cimet, muškatni orešček, sol in pomarančno lupino.
4. Suhe sestavine z žlico dodamo masleni zmesi in dobro premešamo.
5. Pekane sesekljamo in jih skupaj z ovsenimi kosmiči in čokoladnimi koščki dodamo testu. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in 45 minut pustimo počivati.
6. Iz testa oblikujemo piškote, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj.