Zanimivosti

Piškoti s pekani in čokolado

M. S., Maja
15. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

Revija Maja
Piškoti s pekani in čokolado

S pekani in čokolado

Sestavine za 20 piškotov:
70 g masla
150 g rjavega sladkorja
1 jajce
1 žlička pecilnega praška
150 g moke
120 g drobno mletih ovsenih kosmičev
½ žličke koruznega zdroba
1 žlička vaniljeve esence
1 žlička soli
½ žličke cimeta
1 ščepec muškatnega oreščka
70 g pekanov
100 g čokoladnih kapljic
1 žlička nastrgane pomarančne lupine
40 g ovsenih kosmičev

Priprava:

1. Maslo kremasto stepemo z rjavim sladkorjem. Dodamo jajce in vaniljo.

2. Drobno mlete ovsene kosmiče zmeljemo v moko.

3. V drugi skledi zmešamo moko z zdrobom, ovseno moko in pecilni prašek. Dodamo cimet, muškatni orešček, sol in pomarančno lupino.

4. Suhe sestavine z žlico dodamo masleni zmesi in dobro premešamo.

5. Pekane sesekljamo in jih skupaj z ovsenimi kosmiči in čokoladnimi koščki dodamo testu. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in 45 minut pustimo počivati.

6. Iz testa oblikujemo piškote, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj.