Zanimivosti

Piškoti s pekani in čokolado

M. S., Maja
15. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

Revija Maja
Piškoti s pekani in čokolado

S pekani in čokolado

Sestavine za 20 piškotov:
70 g masla
150 g rjavega sladkorja
1 jajce
1 žlička pecilnega praška
150 g moke
120 g drobno mletih ovsenih kosmičev
½ žličke koruznega zdroba
1 žlička vaniljeve esence
1 žlička soli
½ žličke cimeta
1 ščepec muškatnega oreščka
70 g pekanov
100 g čokoladnih kapljic
1 žlička nastrgane pomarančne lupine
40 g ovsenih kosmičev

Priprava:

1. Maslo kremasto stepemo z rjavim sladkorjem. Dodamo jajce in vaniljo.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

2. Drobno mlete ovsene kosmiče zmeljemo v moko.

3. V drugi skledi zmešamo moko z zdrobom, ovseno moko in pecilni prašek. Dodamo cimet, muškatni orešček, sol in pomarančno lupino.

4. Suhe sestavine z žlico dodamo masleni zmesi in dobro premešamo.

5. Pekane sesekljamo in jih skupaj z ovsenimi kosmiči in čokoladnimi koščki dodamo testu. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in 45 minut pustimo počivati.

6. Iz testa oblikujemo piškote, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj.