Zanimivosti

Naj zadiši po pečenem piščancu!

M. S., Maja
16. 10. 2018, 11.00
Deli članek:

Jesen na naše mize prikliče izdatnejše jedi, ki nas ogrejejo in okrepčajo. Poletne solatke in hladne juhe so se z jedilnikov poslovile za vsaj pol leta, saj nam zdaj dišijo enolončnice, pečeno meso, testenine s krepkimi omakami. Pa na gobe ne smemo pozabiti, ki jih je spet dovolj v naših gozdovih in jih spretno vključujemo v številne jedi.

Revija Maja
Piščančji file z zelišči

Pečeni piščanec z rižoto

Sestavine za 2 osebi:
1 bučka
1 čebula
1 strok česna
150 g riža za rižoto
1,5 žlice olivnega olja
450 ml čiste zelenjavne juhe
morska sol, poper
kajenski poper, timijan
200 g piščančjih prsi brez kože
½ šopka bazilike
½ šopka peteršilja
2 paradižnika
10 g pinjol

Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Bučko narežemo na majhne koščke. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo.

2. Riž splaknemo in odcedimo. Na žlički olja popražimo česen in čebulo, dodamo bučke in riž. Dušimo 5 minut.

3. Riž zalivamo z juho in počasi kuhamo ter ves čas mešamo. Kuhano rižoto odstavimo z ognja in dodamo začimbe.

4. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Na preostalem olju jih popražimo (5-7 minut), solimo, popramo. Zelišča osmukamo in sesekljamo ter potresemo po mesu.

5. Paradižnika narežemo na koščke in jih vmešamo med rižoto. Pinjole popražimo v ponvi brez maščobe in jih potresemo po rižoti.

6. Meso postrežemo z rižoto.