Pečeni piščanec z rižoto
Sestavine za 2 osebi:
1 bučka
1 čebula
1 strok česna
150 g riža za rižoto
1,5 žlice olivnega olja
450 ml čiste zelenjavne juhe
morska sol, poper
kajenski poper, timijan
200 g piščančjih prsi brez kože
½ šopka bazilike
½ šopka peteršilja
2 paradižnika
10 g pinjol
Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Bučko narežemo na majhne koščke. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo.
2. Riž splaknemo in odcedimo. Na žlički olja popražimo česen in čebulo, dodamo bučke in riž. Dušimo 5 minut.
3. Riž zalivamo z juho in počasi kuhamo ter ves čas mešamo. Kuhano rižoto odstavimo z ognja in dodamo začimbe.
4. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Na preostalem olju jih popražimo (5-7 minut), solimo, popramo. Zelišča osmukamo in sesekljamo ter potresemo po mesu.
5. Paradižnika narežemo na koščke in jih vmešamo med rižoto. Pinjole popražimo v ponvi brez maščobe in jih potresemo po rižoti.
6. Meso postrežemo z rižoto.