Goveji zrezek z zeljno prilogo
Sestavine za 2 osebi:
500 g koničastega zelja
1 žlica masla
150 ml čiste zelenjave juhe
2 žlički moke
2 žlici sladke smetane
sol, poper
2 goveja medaljona (150 g)
1 žlička masla
500 g krompirja
Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Zelje naribamo in ga podušimo na maslu. Zalijemo z juho in dušimo. Moki dodamo mrzlo vodo in s tem zalijemo zelje. Dodamo še smetano, solimo, popramo.
2. Meso začinimo s poprom in na vročem olju popečemo. Solimo, ko je meso že pečeno.
3. Krompir skuhamo in kuhanega olupimo. Ponudimo ga z mesom in dušenim zeljem.