Krompirjev golaž z belim fižolom
Sestavine za 2 osebi:
325 g krompirja
350 g belega fižola iz konzerve
1 strok česna
2 čebuli
100 g stebelne zelene
2 paradižnika
2 žlici olivnega olja
1 žlička paradižnikove mezge
mleta rdeča paprika
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 vejica rožmarina
1 lovorov list
1 žlička origana
sol, poper
1 bio limona
Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi.
2. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo. Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. Zeleno prav tako narežemo prečno na rezine. Paradižnik narežemo na koščke.
3. Polovico olja segrejemo in na njem popražimo česen, čebulo in zeleno.
4. Dodamo mezgo in mleto rdečo papriko, na hitro popražimo, zalijemo z juho in dodamo vejico rožmarina, lovor in origano.
5. Kuhan krompir olupimo, en gomolj prihranimo, preostale narežemo na polcentimetrske rezine.
6. Krompir dodamo juhi skupaj s koščki paradižnika in fižolom. Kuhljamo še 5 minut.
7. Prihranjeni krompir pretlačimo in z njim zgostimo golaž. Solimo, popramo, začinimo z nastrgano limonino lupino. Ponudimo s svežim kruhom.