Zanimivosti

Klasika po novem! Krompirjev golaž z belim fižolom

M. S., Maja
14. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Jesen na naše mize prikliče izdatnejše jedi, ki nas ogrejejo in okrepčajo. Danes smo zato za vas pripravili vrhunski recept za krompirjev golaž z belim fižolom.

Revija Maja
Krompirjev golaž z belim fižolom

Krompirjev golaž z belim fižolom

Sestavine za 2 osebi:
325 g krompirja
350 g belega fižola iz konzerve
1 strok česna
2 čebuli
100 g stebelne zelene
2 paradižnika
2 žlici olivnega olja
1 žlička paradižnikove mezge
mleta rdeča paprika
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 vejica rožmarina
1 lovorov list
1 žlička origana
sol, poper
1 bio limona

Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi.

2. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo. Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. Zeleno prav tako narežemo prečno na rezine. Paradižnik narežemo na koščke.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

3. Polovico olja segrejemo in na njem popražimo česen, čebulo in zeleno.

4. Dodamo mezgo in mleto rdečo papriko, na hitro popražimo, zalijemo z juho in dodamo vejico rožmarina, lovor in origano.

5. Kuhan krompir olupimo, en gomolj prihranimo, preostale narežemo na polcentimetrske rezine.

6. Krompir dodamo juhi skupaj s koščki paradižnika in fižolom. Kuhljamo še 5 minut.

7. Prihranjeni krompir pretlačimo in z njim zgostimo golaž. Solimo, popramo, začinimo z nastrgano limonino lupino. Ponudimo s svežim kruhom.