Krompirjev golaž z belim fižolom
Sestavine za 2 osebi:
325 g krompirja
350 g belega fižola iz konzerve
1 strok česna
2 čebuli
100 g stebelne zelene
2 paradižnika
2 žlici olivnega olja
1 žlička paradižnikove mezge
mleta rdeča paprika
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 vejica rožmarina
1 lovorov list
1 žlička origana
sol, poper
1 bio limona
Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi.
2. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo. Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. Zeleno prav tako narežemo prečno na rezine. Paradižnik narežemo na koščke.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
3. Polovico olja segrejemo in na njem popražimo česen, čebulo in zeleno.
4. Dodamo mezgo in mleto rdečo papriko, na hitro popražimo, zalijemo z juho in dodamo vejico rožmarina, lovor in origano.
5. Kuhan krompir olupimo, en gomolj prihranimo, preostale narežemo na polcentimetrske rezine.
6. Krompir dodamo juhi skupaj s koščki paradižnika in fižolom. Kuhljamo še 5 minut.
7. Prihranjeni krompir pretlačimo in z njim zgostimo golaž. Solimo, popramo, začinimo z nastrgano limonino lupino. Ponudimo s svežim kruhom.