Limonine tortice
8 tortic
Priprava 60 minut
Sestavine
250 g moke
225 g margarine
300 g sladkorja
6 jajc
2 ščepca soli
2 bio limoni
1 žlička sladkorja v prahu
Preberite tudi: Jedi iz voka. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. V gladko testo zgnetemo moko, 125 g margarine, 75 g sladkorja, eno jajce in ščepec soli. Okrogle pekače namažemo z maščobo in vanje položimo testo. Sega naj do vrhnjega roba. Postavimo na hladno.
2. Za nadev stopimo 100 g margarine. Limonama iztisnemo sok in nastrgamo lupino.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Trem jajcem ločimo rumenjake od beljakov. Beljake postavimo na hladno. Tri rumenjake do kremastega stepamo s preostalima dvema jajcema in 150 g sladkorja. Dodamo stopljeno margarino, limonin sok in lupino.
4. Testo v pekačih večkrat prebodemo z vilicami. Vanje vlijemo nadev in potresemo s sladkorjem v prahu. Pečemo na spodnji rešetki pol ure. Pečene tortice postavimo za eno uro na hladno.
5. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Beljake stepemo s ščepcem soli, dodamo 75 g sladkorja in stepamo do čvrstega snega. Beljak naložimo v dresirno vrečko in na robove tortic nabrizgamo kupčke. Za minuto ali dve postavimo tortice v pečico, da kupčki rahlo porjavijo.