Zavitek s piščancem
Ljubiteljica kuhanja in potovanj Nina Fugina, tekmovalka letošnjega MasterChefa, je polna zanimivih receptov. Piše namreč tudi svoj kuharski blog, kjer svoje specialitete deli s širšo javnostjo. A njeni blogerski in kuharski začetki niso bili najlažji, dobila je tudi nekaj žaljivih komentarjev. »Ljudje so me spraševali celo, zakaj ves čas objavljam hrano, če pa imam že tako in tako preveč kilogramov. To me je sicer prizadelo, a ker sem trmasta, nisem pustila, da bi mi to uničilo zagon za delo. Od takrat pa do zdaj mi je moj kuharski blog omogočil že veliko stvari, od vstopa v MasterChef do povabil v restavracije, novih poznanstev in ogromno dobre hrane.«
Preberite tudi: Jedi iz voka. Kliknite TUKAJ!
Sestavine (za 2 osebi):
1 zavitek listnatega testa
olivno olje
500 g piščančjih prsi
2 čebuli
1 česen
sol in poper
2 žlici gorčice (lahko tudi 1 žlica gorčice v zrnju)
2 žlici kisle smetane
1 bučka
2 kisli kumarici
5 češnjevih paradižnikov
ribani sir
30 g masla
Priprava:
Odvijte listnato testo in segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. V ponvi popražite čebulo, solite, dodajte na majhne kose narezanega piščanca in nasekljan česen, pražite in poprajte. Ko piščanec dobi belo barvo, dodajte na drobno narezano bučko, kumarici, na štiri dele narezane češnjeve paradižnike in ponovno pražite približno tri minute. Nato dodajte žlico gorčice, žlico gorčice v zrnju in dve žlici kisle smetane, premešajte in odstavite s štedilnika. Nadev razporedite po polovici listnatega testa, potresite s sirom in zavijte. Potlačite robove in testo premažite s stopljenim maslom. Postavite v pečico za 25–30 minut. Pa dober tek!