Zanimivosti

Jesenska skušnjava: pita s figami

M. S., Zarja
25. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Za vse, ki jim teknejo pite, danes pripravljamo pito s figami.

Revija Zarja
Pita s figami

Pita s figami

Za 6 oseb

Priprava: 20 minut

Pečenje: 35 minut

Sestavine: 1 zavitek listnatega testa, 1 kg svežih fig, 250 g sira maskarpone, 1 šopek sveže mete, žlička cimeta, žlička soli.

Preberite tudi: Kremna zloženka za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Listnato testo nekoliko pomokamo in razvaljamo na velikost okroglega pekača ter premeru dodamo še 6 cm testa za rob. Preložimo ga v pekač, ki ga ni treba premazati z maslom, saj je testo dovolj mastno. To naj sega čez rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami. Testo premažemo s sirom, potresemo s cimetom in posujemo s ščepcem soli. Fige narežemo prečno na kolobarje in z njimi obložimo testo. Zunanji rob testa zavihamo navznoter. Pito pečemo 35 minut pri temperaturi 180 stopinj. Preden jo postrežemo, jo okrasimo z listi sveže mete.