Pečen losos s krompirjem in fižolom
Sestavine za 4 osebe:
4 fileji lososa
670 g krompirja
220 g stročjega fižola
4 stroki česna
2 vejici češnjevega paradižnika
2 šopka peteršilja
2 žlički masla
6 žlic olivnega olja
Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V velikem loncu zavremo vodo, solimo in za minuto ali dve vanjo stresemo fižol. Fižol poberemo iz vode in v isti vodi kuhamo od 15 do 20 minut še krompir. Kuhanega odcedimo in narežemo na tanke rezine.
2. Vsak file lososa namažemo z žličko olja, solimo, popramo. Kose ribe položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, s kožo navzdol. Pečemo od 8 do 10 minut.
3. V ponvi, na žlici masla, popečemo paradižnike, ki smo jih prej razpolovili. Solimo, popramo. Dodamo stročji fižol, olupljen in sesekljan česen in polovico sesekljanega peteršilja.
4. V isti ponvi, ki jo prej izpraznimo, segrejemo malce olja, dodamo rezine krompirja in jih tri minute pečemo. Solimo, popramo, potresemo s peteršiljem.
5. Pečenega lososa postrežemo s stročjim fižolom, paradižniki in krompirjem.