Zanimivosti

To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine!

M. S., Maja
18. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Jesenske buče odlikuje intenzivna barva in posebna aroma, ki prija sladokuscem vseh vrst.

Revija Maja
Kuhane testenine odcedimo in zmešamo s pestom. Dodamo še špinačo in mlado čebulo ter potresemo z bučnimi semeni.

Njihovo mehko meso lahko ukašimo v zmešančke, pretlačimo v pire, skuhamo v juho ali dodamo testu za kruh, nadevu za zavitek ali sladkim kolačem. Iz bučnih semen stiskamo odlično in pri nas tako cenjeno olje, lahko pa semena grizljamo kar sama. Navdušeni nad bučnim pestom pa tokrat z vami delimo recept, ki bo izboljšal vaše naslednje testenine.

Sestavine za 3 osebe:

1 majhna buča hokaido
za oreh velik kos svežega ingverja
30 g bučnih semen
1 majhna čebula
1 pest sesekljanega svežega peteršilja
1 pest svežega žajblja
3 žlice kisa
30 ml olivnega olja
sol, poper, muškatni orešček, mleta sladka rdeča paprika

Preberite tudi: Vložena mešana zelenjava z gobami. Kliknite TUKAJ!

In še:

250 g testenin (npr. peresnikov)
3 mlade čebule
1 pest mlade špinače
1 pest bučnih semen

Priprava:

1. Za pesto narežemo bučo na rezine, odstranimo semena in rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 25 minut.

2. Čebulo olupimo, sesekljamo, dodamo nastrgan ingver in bučna semena. Stresemo v mešalnik, dodamo koščke pečene buče brez olupka, kis in olje ter ukašimo.

3. Pesto začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in sladko mleto rdečo papriko.

4. Testenine skuhamo v slani vodi.

5. Mlado čebulo očistimo, narežemo na koleščke in jih skupaj s špinačo na žlički olja popečemo.

6. Kuhane testenine odcedimo in zmešamo s pestom. Dodamo še špinačo in mlado čebulo ter potresemo z bučnimi semeni.