Zanimivosti

Ta teden kuhamo s tekmovalcem MasterChefa 2018 Jernejem Žavcerjem

Lara Paukovič, Zvezde
19. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Mladi tekmovalec letošnjega MasterChefa je ravno tako kot številni njegovi kolegi iz šova v kuhinji vsak dan. »Ne pomnim dneva, ko si ne bi česa skuhal. Pa naj bom doma ali kjer koli drugje,« pravi. Jedi najraje sestavlja tako, da pogleda, kaj ima v hladilniku, in sestavine kreativno pokombinira. »Tudi recept za testenine z rikoto in zelenjavo je primer takšnega recepta.«

Revija Zvezde
Jernej Žavcer

Testenine z rikoto in zelenjavo

Sestavine:
1 velika čebula, narezana na koščke
100 g špargljev, narezanih na 1–2 cm velike kose
150 g češnjevega paradižnika, narezanega na polovičke
100 ml smetane za kuhanje
200 ml belega vina
100 g rikote
2 stroka na drobno narezanega česna
sol in poper po okusu
1 žlica olivnega olja
320 g testenin
20 listov bazilike, narezane na trakove

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!

Priprava:
V vročo ponev dajte najprej olivno olje in čebulo. Čebulo pražite, dokler ne postekleni, nato dodajte šparglje. Pokrijte s pokrovko in na srednje vroči temperaturi dušite približno 5 minut. Dodajte belo vino in pustite, da alkohol izpari in da se vino zreducira na približno polovico (to traja približno 10 minut). V posodo nalijte 1,5 litra vode, solite, in ko voda zavre, dajte kuhati testenine. Medtem ko se testenine kuhajo, v omako dodajte češnjev paradižnik, rikoto, smetano za kuhanje in česen. Solite in poprajte po okusu. Pustite približno 5 minut, da se rikota malo stopi in da se omaka poveže. Omako ves čas rahlo mešajte. Ko so testenine kuhane, jih odcedite, postrezite z omako in posujte z baziliko.